Friško pristigle footografije iz Slovačke donose nam i nove uspjehe najtrofejnijeg svjetskog lovnog kinologa, lovca i sokolara Harija Heraka i njegova sina Davida Heraka. I ovoga puta se vidi kako slovaci imaju znanja i sluha spojiti ugodno s korisnim te napraviti dobru priču lovnog turizma kroz lov orlovima na lisice. Na ovaj način spaja se ugodno s korisnim gdje se lovišta čiste od predatora a uz to stvara se lovno turistički proizvod. Doći na ovakav lov iziskuje rezerviranje mjesta mjesecima ranije jer je potražnja izrazito velika. No bez obzira na sve loviti lisice s orlovima traži majstore zanata ove umjetnosti lova s pticama grabljivicama pod zaštitom UNESCO-a u kojoj Herak ponovno promovira Hrvatsku i hrvatsko lovstvo na najvišoj razini. Možemo samo zaključiti kako bi sa malo sluha u Hrvatskoj mogli i mi stvoriti nove vrijednosti na vrhunskim lovnim terenima kada bi okupili one ljude koji znaju, hoće i mogu zajedničkim snagama otvoriti neke nove ali u konačnici stare i tradicionalne lovne discipline koje sve više postaju prihvatljive zbog održivosti i malog zadiranja u prirodu.  

David Herak i Hari Herak sa orlicom nakon uspješnog leta na lisicu.

Nagrada za odličan let.

Trofeja iza koje stoje po 4-5 godine rada s obzirom da je sokolarenje najteža i najzahtjevnija lovna disciplina bez ikakvog utjecaja na okoliš uz to pod zaštitom UNESCO-a.

Odavanje počasti divljači. Slovački lovci i sokolari pokazuju kako od lova na lisice stvoriti lovno turističku prepoznatljivost. Svakako nešto o čemu u Hrvatskoj valja razmisliti.....

Portal

Divljač i Psi

hostgator coupons 2013